3 ting om NRK-serie.

Bare et par saker jeg har lurt litt på, så egentlig er det tre forskjellige, hvis du tenker deg om. Jeg har sett på de fire første episodene av Thomas Seltzers nye serie på NRK, og der dukket det opp en ting eller to. Den første ser du på bildet ved siden av, og ja, jeg ser jo at dette er hjemmelagd og sikkert kan henvises til feil fra den amatørmessige kunstneren, men likevel, det var greit å ta det med tenkte jeg.

Den andre var da han snakket om innvandrerne som ankom USA, og stod ved frihetsgudinnens føtter. Vel, i denne tidslinjen gjorde de slettes ikke det, siden nevnte statue ikke lenger er på Ellis Island, men snarere Liberty Island, og dit vandret aldri immigrantene, hvis de da ikke hadde med seg svømmeføtter. Bare en ting jeg la merke til der altså.

Den tredje er Thomas’ navn, hvilket jeg seriøst trodde var Selzer, men det er meg.

Her er likevel et eksempel:

«I kveldens nypremiere av «Trygdekontoret» gjør Thomas Selzer en rollefigur i Krekar-stil som skal debattere med hasjrøyker fra Follo.

Bak rollefiguren står NRK-programleder Thomas Selzer. I programmet skal Brobyggeren debattere aktuelle problemstillinger med en annen rollefigur; «Trygdebeistet», som er en hasjrøyker fra Follo.

- Så mitt debattprogram blir noe helt annet enn Kanal 5, der Eli Hagen og et par andre kjerringer sitter og preiker, sier Selzer til VG.»

Walking football?

Gåfotball?

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er verdens største fotballfan, men gåfotball? Seriøst? Det finnes i Norge også, som vi ser. Jeg har hørt begrepet selvsagt, men jeg trodde det var det brasilianerne drev med for å hale ut tiden, ikke at det var en egen avart av den vanlige fotballen!

«Du har kanskje ikke hørt om «gåfotball»? Det er nå etablert med en egen turnering i regi av dette nettverket. Man kan faktisk spille fotball i høy alder uten å ha et oksygenopptak på Petter Northug-nivå.»

«The sport came to wider public attention in July 2014, when Barclays Bank aired a television advertisement featuring walking football to promote their services.[13]Two further Barclays promotional short films featuring famous footballers playing the walking format had 5.5 million views worldwide, sparking a further huge interest in the game.»

Genius/Genus?

Er det flere enn meg som synes det er rart at Trivial Pursuit har en utgave som heter Genus og ikke Genius? Jeg har alltid trodd at det var sistnevnte som var det riktige!

Charlottenberg(s)

Charlottenbergs Shoppingcenter

Jeg fikk tilfeldigvis se et bilde av dette – for mange nordmenn - kjente kjøpesenter i Sverige, og ante ganske så fort at det var noe som ikke stemte helt. Det var nemlig lagt til en S i Charlottenberg som ikke var der tidligere. Jeg er ikke alene om å se dette fant jeg ut, og det kan du se på de forskjellige artiklene under. Dessuten både ser og høres det merkelig ut, ikke sant?

Her står det slik vi husker det, men du kan tydelig se at det har blitt lagt til en S på bildet.

Eksplosjonen ingen vet om!

Noen som har hørt om dette? Englands største eksplosjon, men i god tradisjon er den totalt ukjent. Eller er den fra en annen tidslinje? 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7726671/Haunting-aerial-photographs-huge-crater-left-Britains-biggest-explosion-75-years-ago.html?fbclid=IwAR2dYcehZYf5tQbQVfxIawY_WZSjnyaNeiHk0mwIXQegVS0mtZ7NPUnRxy0

Ali McGraw/Macgraw

Judge not lest ye be judged?

De fleste har nok hørt det bibelske utsagnet «judge not, lest ye be judged». Det har blitt brukt av så mange personer i så mange sammenhenger at det er umulig å nevne alle noen. Det skal finnes i Matteus-evangeliet kapittel 7: 1-2. Det er i hvert fall der det skal være. Litt pussig at det aldri har eksistert da kanskje?  

Det han derimot sier er: “Do not judge, or you too will be judged”. Fair enough tenker du sikkert, det er nok den nyeste oversettelsen. Men nei, slik har det alltid vært, til og med i bibler fra Metusalems tider. Så hvor kommer dette med «lest ye be judged fra»? Ingen vet, men du verden så ofte det blir brukt. Bare spør Metallica for eksempel, og deres låt «Holier Than Thou», fra det svarte albumet. Her et utdrag av teksten:

«No more the craps rolls out your mouth again

Haven't changed, your brain is still gelatin

Little whispers circle around your head

Why don't you worry about yourself instead

Who are you where ya been where ya from?

Gossip is burning on the tip of your tongue

You lie so much you believe yourself

Judge not lest ye be judged yourself»

Interessant, ikke sant? Det morsomme i en hel rekke artikler som prøver å forklare hva dette betyr, sklir fort over i det han faktisk sa, og glemmer hele «lest ye» ganske fort. Jeg har lagt ved et par eksempler under.

Flåklypa

Flåklypa er faktisk et virkelig sted, som du kan se av artikkelen under. Det ligger i Lom i Gudbrandsdalen. Jeg synes at det er merkelig at det ikke har kommet frem tidligere, og at ikke stedet har brukt det pr-messig? Jeg har aldri hørt om det før, og jeg er opprinnelig fra nettopp Gudbrandsdalen.

https://no.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%A5klypa

Spredning av aske.

Så dette har vært tillatt i Norge helt siden 1997? Merkelig. Jeg har hatt flere dødsfall i familien, men ingen har nevnt noe om dette.

"Spredning av aske ved kremering ble først tillatt i Norge i 1997. Som hovedregel er askespredning kun tillatt på åpent hav eller i høyfjellet."

Walter Mattheau var hans navn.

Uløste gåter indeed!

This is a strange one, and once again it’s taken from the new series of Unsolved Mysteries. As you know I found the old spelling of Christopher Reeves last night, and while this is not from a famous person, it’s still puzzling. I was watching this episode (a tragic story), and I kept seeing the name of one of the missing persons in official documents, where she was described as Liehnia, (pronounced Lena, it seems), yet the Wanted Article by the Sheriff’s office referred to her as Lena. I wonder how that is possible? If you want to find a missing person, you would want to spell her name correct, wouldn’t you? It’s not even close! What do you think? I have enclosed two photos, which will show you the very clear difference.

Reeve/Reeves?

So I was watching Unsolved Mysteries on Netflix, and this name came up in one of the notes a missing person had left behind. He's known as Christopher Reeve now, by the way. Yet we all remember Reeves, as I have mentioned earlier. 

Nytt og rart.

En slags oppsummering.

Det skjer mye rart i Mandela-Effekt-miljøet for tiden, og jeg tenker da på at mange geniale personer stadig finner effekter som virkelig får deg til å lure, selv om det handler om saker og ting man egentlig ikke kjenner til. Bevis er likevel gode, og når man ser på det som legges frem, så er det nesten utrolig at ikke alle får opp øynene for dette fenomenet. La oss bare ta et par eksempler her og nå: I en video jeg så på YouTube kom det frem at en prest faktisk brukte begrepet «wine sacks» i stedet for «wine bottles», selvsagt fordi det er det han er vant til, det er det han har sagt i alle år. Hvorfor sa han det? Vel, det er jo et mysterium, for i denne tidslinjen har det alltid vært sistnevnte, men Vår Herres mann husket det altså annerledes. Det skal jo ikke gå an, eller hva? Du kan jo ikke huske noe som aldri har eksistert, eller hva?

Det er egentlig det som er selve essensen i dette fenomenet, at man husker ting som aldri har skjedd. Det finnes mange amerikanske stjerner med diverse catch-fraser, som plutselig aldri har blitt sagt. En slags treningsguru hadde alltid pannebånd, det var varemerket hans. Nå har han aldri hatt det, selv om parodiene og etterligningene florerer på nettet. Hvorfor? Han har jo aldri hatt pannebåndet, men likevel husker alle det? Hmm …

I en ny video angående Sally Field(s) sier til og med hennes egen sønn at hun heter Fields. Ja, han introduser sin mor som Sally Fields, selv om hun altså alltid har hett Field. Det samme gjør alle skuespillerne hun har spilt i filmer med, så hva skjer liksom? Du kan til og med se på den såkalte klappeboksen man bruker når man filmer. Det står Fields, men hun heter Field. Det samme gjelder jo også Christopher Reeves, eller Reeve som han heter nå. Bestekompisen hans, altså Robin Williams, kaller ham konsekvent Reeves, og de gutta bodde sammen i de tidlige dager. Bør det ikke gå opp et lys for noen snart?

Det er selvsagt vanskelig, om ikke umulig, å forklare dette fenomenet, men det bør i hvert fall tas på alvor. Hvordan kan noen egentlig komme med et rasjonelt svar på hva som skjer? Det er også dette med at man plutselig får en slags frykt over seg, et slags sinne, som gjør at man bare tipper helt over, og fornekter alt man har sagt tidligere. Heldigvis har ikke det skjedd med meg, men jeg kjenner folk som har opplevd det. Der man tidligere var nysgjerrig og åpen, forundret og lurte på hva i all verden det er som har skjedd, er fornektelsen i dag enda større. Hjernen har rett og slett blokkert det hele, og vanlige gjøremål er mye viktigere. Joda, jeg vet at man ikke kan gjøre noe med det, men å fornekte det er sånn passe dumt likevel. Bør man ikke heller innse at det er noe som skjer her, og kanskje tenke litt mer på det, stole på sine egne minner, og finne de mest mystiske fenomenene man noensinne har opplevd?

Folk flest har nok med hverdagen, og tenker at jaja, det er mystisk, men det får heller være. Helt greit, så kan vi andre utforske dette fenomenet, det eneste vi trenger er litt åpenhet, litt støtte, ikke bare «herregud så teit». Det morsomme er jo at de som sier dette ikke har et eneste motsvar å komme med, for det går rett og slett ikke an å fornekte Mandela-Effekten!

P.S. Hvis det er noen effekter du virkelig lurer på, så er det bare å sjekke parodiene og memene, for disse er av en eller annen grunn aldri forandret. Timmy i brønnen er et godt eksempel, fra Lassie-serien, det finnes tusenvis av dem på YouTube, selv om den episoden aldri har eksistert.  Timmy falt aldri ned i noen brønn, og Lassie løp aldri for å hente hjelp til ham. Desi Arnaz (Arnez for meg) sa aldri den berømte frasen «Lucy, you got some ‘splainin to do» i The Lucy Show. Likevel husker mange dette svært så godt, og nettet er fult av mennesker som viser hva de husker. Og så videre. Vi sees …

Savile/Saville?

I always thought this creep's name was Saville, and the Toy Dolls and many more agree with me!

https://genius.com/Toy-dolls-when-youre-jimmy-saville-lyrics?fbclid=IwAR3wMwHjPh1IfJHlo7a7JGxPa79jZGRwOPjvPmCLdXBPgooIIW7FoZ4mHhY

Nyeste kommentarer

21.06 | 16:23

Jeg får så sjelden kommentarer at jeg la den inn på feil sted. Men takk for svar Roy, og ja, noe er ikke helt på stell i denne realiteten.

21.06 | 16:22

Takk for svar, og du er ikke alene om å huske dette produktet. Vi likte også denne gryteretten pga ananasen i den. Merkelig, ikke sant?
Noe i denne realiteten er ikke som det skal være.

21.06 | 14:19

Jeg "husker" da også Hawaiigryte. Og så var det ananas i den, noe som gjorde at det var en favoritt hos meg, siden jeg er av de gærningene som har ananas på pizza. Dermed pizza.

02.06 | 16:00

Hei, og takk for svar. Samme her, men nå har den altså aldri eksistert! Nok til å bli gal av egentlig.

Del denne siden