12. sep, 2019

Utrolig?

I dagens utgave tenkte jeg å ta for meg nok et par kjente og kjære Mandela-effekter. Mange av dere vil kjenne godt til disse, mange ikke. Det skal handle om statuen ved navn Tenkeren først, før vi spiller et slag Monopol.

Så hva husker du angående denne kjente statuen? Har han hånden til hodet, eller lar han heller hånden hvile mot kjaken? De fleste husker hånden til hodet, men slik har det altså aldri vært. Det er mange morsomme eksempler på at folk husker en annen virkelighet her, inkludert både Arnold Schwarzenegger og George Bernhard Shaw. Til venstre kan du se sistnevnte i positur slik den altså aldri har vært. Bildet øverst er slik statuen fremstår i dag.

Monopol ja, spillet vi alle har vært innom, og som også må sies å være et av verdens aller mest kjente brettspill. Effekten ved dette spillet er ved selve maskoten, herr Rich Uncle Pennybags, eller Mister Monopoly som han også kalles. Her er det ekstremt mange som husker denne figuren med monokkel, men i denne tidslinjen har han aldri hatt en. Forvirrende, ikke sant? Det påstås at man blander ham sammen med Mister Peanut, som faktisk har monokkel, men som like mange aldri har hørt om, så det blir litt for lettvint akkurat det.

I filmen "Ace Ventura - When Nature Calls" møter Jim Carreys figur en mann med monokkel, og spør selvsagt om han er monopolmannen? Selvsagt, fordi det er slik alle husker ham. . Hva husker du?